KERESÉS search-close

állami pénz

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állami pénz"

RTLII: Ha nincs garancia az idei forrásokra, nem pályáznak az akadémiai kutatóintézetek a kormány pénzére

Döntött az MTA elnöksége. Nem pályáznak az akadémia kutatóintézetei az állami forrásokra, amíg nem kapnak garanciát a kormánytól, hogy megkapják idei alapfinanszírozásukat. Az elnökség azt kéri a kutatóintézetek vezetőitől, hogy közvetlenül Lovász László akadémiai elnökhöz nyújtsák be pályázataikat. Ezeket az elnök csak akkor továbbítja a kormányzatnak, ha előbb biztosítékokat kaptak a működési költségeik fedezetére. Emellett az elnökség haladéktalan tárgyalásokat kezdeményez Palkovics László miniszterrel az akadémiai kutatóintézetek jövőjéről.

 

14 milliárdba került az adófizetőknek az új székesfehérvári stadion

Újabb állami pénzből épült focistadion készült el. A 14 ezer fős székesfehérvári aréna 14 milliárd forintba került az adófizetőknek. Az elmúlt négy évben átadott stadionokra 90 milliárd forintot költött az Orbán-kormány.

Fizetős elit iskola épül Debrecenben, állami pénzből

A 24.hu írta meg, hogy több mint 3 milliárd forintért készülhet el az intézmény, ahol egyedülálló módon, óvodás kortól érettségiig tanulhatnak majd a gyerekek. Mindezért nagyjából 45 millió forintot kell fizetniük a szülőknek. Az iskola fenntartója az önkormányzat lesz, ott azt közölték, ez nem magániskola, és azt ígérték, lesz olyan diák, aki ingyen tanulhat.

Hűtlen kezelést gyanít az LMP

Nem tüntetésre, hanem elemzésre és tájékoztatásra kapott pénzt a Civil Összefogás Fórum a Magyar Villamos Művektől - ezt válaszolta az RTL Híradó megkeresésére az állami céget felügyelő tárca nélküli miniszter. A kormányközeli szervezet két éve több mint félmilliárd forintot kapott az MVM-től, a pénzből egyebek mellett Brüsszelben tüntettek Soros György ellen.

Újabb többszáz millió focicsarnokra

Egy kis jászsági faluban épül több százmillió forintból focicsarnok a helyi megye 2-es csapatnak. Mindez állami pénzből – vette észre az Mfor.hu. A nyertes pedig egy olyan cég, amelyben hatan dolgoznak és pár éve még egy fillér árbevételük sem volt. A kormányt hiába kereste az RTL Híradó, hogy miért épp az ezer lelkes Szászbereken építenek csarnokot. A DK szerint ennyi pénznek máshol is lenne helye.

RTLII Híradó 2018-01-19


szerző:
2018.01.19. 21:30
320 millió forintos támogatás

Háromszázhúsz millió forintos támogatást ad a magyar légiforgalmat irányító állami cég a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak. Azt nem sikerült kiderítenünk, mire költi a pénzt az Orbán Viktor által létrehozott polgári körből kinőtt alapítvány. A kormány szerint nem közpénzből, hanem saját bevételéből utal háromszázhúsz millió forintot az állami tulajdonú Hungarocontrol Zrt, és ehhez nem kellett a kabinet engedélye. A DK szerint a kormány saját álciviljeit tömi ki állami pénzből.

Már jövőre kész lehet a 40 milliárdos pálya

Akár már jövőre elkészülhet az Európában egyedülálló, 40 milliárdból épülő tesztpálya Zalaegerszegen. Vezető nélküli kocsik fejlesztésére is alkalmas lesz a főként állami pénzből készülő beruházás, ezért a tervek szerint elsősorban autógyárak használják majd. Zalaegerszegen a rendszerváltás óta nem volt ekkora fejlesztés.

Állami pénzből olcsóbb, mint uniósból

Ugyanazt az utat 250 millió forinttal kevesebbért újítják fel, ha állami pénzből épül, mintha uniós pénzből épült volna. A Gárdony és Zichyújfalu közötti út mellett fekszik L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkárának résztulajdonában álló borászat és panzió. Az utat eredetileg uniós forrásból újították volna fel, de kicsúsztak a határidőből. Így most mindent az állam fizet, viszont a számla negyedmilliárddal kevesebb lesz. Az MSZP szerint az a kérdés, hová került volna a különbözet.

Saját főtitkárával szerződött Gyárfás Tamás

Állami pénzből működő cég újítja fel a NapTV volt székházát - írta meg a 444.hu. Gyárfás Tamás ugyanis havi egy forint bérleti díjért bérbe adta a jövő évi vizes vb-t is szervező cégnek az épületet, amely azonnal felújítási munkákba kezdett. Az úszószövetség elnöki posztját is betöltő Gyárfás a szerződést saját beosztottjával, az úszószövetség főtitkárával kötötte meg. A Demokratikus Koalíció a lemondását követeli.
 

Katonák és rendőrök építhetik a kerítést

Katonák és rendőrök építhetik meg a déli határon a kerítést, állami pénzből. A határzárról pedig hírszerzői jelentések miatt is döntöttek - ezt mondta Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke. Az MSZP elnöke szerint a kerítés nem jelent megoldást a bevándorlók problémájára. Szombaton van a menekültek világnapja - közel hatvanmillió ember hagyta el otthonát tavaly, hogy új és jobb életet kezdhessen a világ másik részén.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való