KERESÉS search-close

áfacsalás

42 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "áfacsalás"

Eladta cégeit Kuna Tibor

Eladta cégeit Kuna Tibor. A G7 portál írta meg, hogy a korábban több tízmilliárd forintos állami megbízásokat kapó két kommunikációs cégnek június közepére gyakorlatilag egy ügyfele sem maradt. Az állami megrendelések tavaly maradtak el, Kuna Tibor ellen büntetőeljárás indult áfacsalás miatt. A DK szerint az ügy megmutatja, hogy a magyar gazdaságnak vannak olyan szegmensei, ahol nem piaci, hanem maffiamódszerek érvényesülnek.

Kuna Tibor: tudtam, hogy törvénytelen

Tudta, hogy törvénytelen, amit csinál, ezt mondta Kuna Tibor a bíróságon. Az áfacsalási ügy tárgyalásának előkészítő ülése a hét elején kezdődött, a korábban cégével számos közbeszerzést elnyerő kommunikációs szakembert csütörtökön hallgatták meg. Kuna Tibor azt mondta, több külsős munkatársuk volt, akik nem tudtak számlát adni, az ő fizetésüket próbálták fiktív számlákkal kiegyenlíteni a könyvelésben.

Bűnösnek vallotta magát áfacsalásban Kuna Tibor

Az üzletember kommunikációs cége korábban tízmilliárdos nagyságrendben nyert állami közbeszerzéseket. A vád szerint 245 millió forint értékben vásárolt fiktív számlákat. Tárgyalása a héten kezdődött, előkészítő üléssel. Az MSZP szerint Kuna Tibor ügye a korrupció minősített esete. A kormány nem reagált megkeresésünkre.

Bűnszervezetben csalhattak adót

Bűnszervezetben és bűnszövetségben csalták el az áfát az adónyomozók gyanúja szerint, akár 20 év börtönt is kaphatnak. Műanyag granulátumok értékesítésével foglalkozó cégeket gyanúsít az adóhivatal kétmilliárdos áfacsalással. Szlovákiából szerezték be az árut, de azt a könyvelésükben úgy tüntették fel, mintha Magyarországon vásárolták volna. Így játszottak az áfával.

RTLII Híradó 2018-01-30


szerző:
2018.01.30. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-29


szerző:
2018.01.29. 21:30
100 milliónyi áfát csalt el egy debreceni bűnbanda

100 milliónyi áfát csalt el egy debreceni bűnbanda a NAV szerint. A pénzügyőrök egy külföldről érkező faáru szállítmányt vizsgáltak át, de hamar kiderült, hogy nem fizettek utána áfát, így akarták eladni.

 

Luxusban élt a bandafőnök

A dolgozók után nem fizettek járulékot, a munkák után az áfát pedig zsebre rakták. Így csalt el egy harminc fős banda négy és fél milliárd forint adót a NAV szerint. A banda vezetője igazi luxusban élt, még konditerem és fedett medence is volt a házában.

Kilenc év után bukott le a csaló

Kilenc évig keresték, végül otthonában fogták el az adócsalót. A kiskunfélegyházi férfit másfél milliárd forintos áfacsalás miatt körözték. A vád szerint társaival együtt több ezer külföldről behozott autó után nem fizettek áfát. A férfi egy ideig külföldön volt, majd hazatért. A rendőrök hamis szlovák igazolványokat találtak nála, valószínűleg ezzel igazolta magát az elmúlt években. Most őrizetbe vették.

800 millió ÁFÁ-t csalhattak el

800 millió forint áfát csalhatott el az a banda, amelynek egyik tagját most fogták el Münchenben. A gyanú szerint finomítatlan olajat hoztak Magyarországra külföldről, amit itthon adtak el, de az áfát nem fizették be. A banda 10 tagját már 2013-ban őrizetbe vették. A most elfogott társuk azóta bujkált, de egy embert még mindig keresnek.

Egymilliárdos házában is lopta az áramot

Egymilliárd forint értékű házban élt az a balatoni vállalkozó, aki a gyanú szerint olcsó kínai lámpákkal és hamis számlákkal több, mint 470 millió forint adót csalt el. A házat lefoglalták, akárcsak a férfi luxuskocsiját és drága motorját. A NAV nyomozói igazán akkor döbbentek meg, amikor kiderült, hogy a férfi egymilliárdot érő házában és irodájában is lopott áramot használt.

Csokival és étolajjal csaltak 6 milliárd áfát

Házakat, kamionokat, autókat, milliárdos bankszámlákat és még egy autómosót is zároltak az adónyomozók az áfacsalással gyanúsított bandák tagjaitól. Összesen kilenc milliárd forintnyi vagyont foglaltak le.

Áfa-csalás gyanúja miatt bezárt a webáruház

Félmilliárdos áfa-csalással gyanúsítanak egy népszerű webáruházat is működtető céget. Az ügyészség szerint egyebek között tévék, hűtők, mosógépek után nem fizettek adót, emiatt négy embert helyeztek előzetes letartóztatásba.

Olajjal és cukorral csaltak 2,5 milliárd áfát

Panamai offshore cég, hajléktalan alkalmazottak, fényűzés. Több mint két és fél milliárd forint adót csalhatott el egy bűnszervezet, aminek vezetője ellen most emeltek vádat. Az adónyomozók tizenhat céget találtak, melyek - elsősorban- Szlovákiából származó étolajat és cukrot hoztak Magyarországra, de a termékek után az áfát nem fizették meg.

200 millió áfát csalhatott a húskereskedő

Rövid idő alatt két illegális hús szállítmányt találtak az adónyomozók! Kedden az M1-es autópályán egy teherautót állítottak meg, amley hűtés nélkül szállított több mint egy millió forint értékű nyershúst. Budapesten pedig egy telephelyre csaptak le, ahol a cég a gyanú szerint 215 millió forint áfát csalt el Lengyelországból származó csirke és disznóhússal.

700 millió áfát csalhattak tejjel, cukorral

Több mint 700 millió forint áfát csalhatott el egy bűnszervezet. A gyanú szerint tavaly óta egymilliárd forint értékben hoztak be tejet Szlovákiából. Papíron belföldi áruként tüntették fel, így kevesebb áfát fizettek utána. A pénzügyi nyomozók több helyszínen razziáztak egyszerre, egyebek mellett rengeteg készpénzt és tejet is lefoglaltak.

320 millió forint áfát csaltak el

Legalább 320 millió forint forgalmi adót csaltak el egy bűnszervezet tagjai! Az adónyomozók szerint 350 kamion cukor, olaj és tej után nem fizettek áfát. Azt hitték, hogyha kikerülik a teherautók útját rögzítő útdíjfizetési rendszert, nem buknak le.

Stadler-ügy: exkluzív börtöninterjú az egykori milliárdossal

A „búsuló juhász”, ahogyan a nagyfai börtönben nevezik, egyetlen vágya, hogy egyen kedvenc halászléjéből. Mert az azt jelentené, hogy szabadul és a betegsége is a múlté.

Stadler József kivívta rabtársai tiszteletét

Ártatlannak tartja magát, azt mondja, ő minden áfát befizetett és mindenért megdolgozott. A februári szabadulásáig még 7 hónap, de semmit nem akar előre megtervezni.

Minden számlát azonnal látna a NAV

Több mint félmillió vállalkozónak írhatja elő a közeljövőben a kormány, hogy kösse össze számlázó programját az adóhivatallal. Így minden kiállított áfás számláról a NAV is kapna egy másolatot.

Fémkereskedők: luxusból a börtönbe

A vádlottak meghallgatásával folytatódott a színesfém kereskedők pere a Győri Törvényszéken. Még 2013 januárjában rajtaütésszerűen több embert is elfogtak a rendőrök, akiket áfacsalással gyanúsítanak.

Hússal csaltak 400 millió áfát


szerző:
2015.05.26. 18:30
Hússal csaltak 400 millió áfát

Bebukott a húsbiznisz. 400 millió áfát próbált elcsalni egy hússal kereskedő magyar bűnszervezet, melyet egy Bács-Kiskun megyei férfi irányított. A gyanú szerint külföldről behozott, többségében lengyel, szlovák, román és osztrák fagyasztott húskészítményeket adtak el magyar cégeknek. Az áfa befizetését azonban fiktív számlákkal kikerülték.

Szerszámokkal csaltak el 3 milliárd áfát

Házakat, teherautókat és egy egész ipari parkot is lefoglaltak az adóhatóság emberei, akik egy debreceni központú áfa-csaló bandára csaptak le. Összesen 3 milliárd forintnyi vagyont zároltak. A banda a gyanú szerint vasipari termékekkel, gépekkel csalt adót. 60 cégen keresztül számláztak, és a csalásokhoz hamis igazolványokat is gyártottak, amikhez álbajuszban, elmaszkírozva készítettek a banda tagjairól fotókat.

810 milliónyi adót csalhattak el


szerző:
2015.04.24. 18:15
810 milliónyi adót csalhattak el

Repceolaj áfájával trükköztek, lecsapott rájuk a NAV. Kommandósok törtek rá egy áfacsalással gyanúsított cég vezetőjére Győrben. A férfi és négy társa a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága szerint osztrák és szlovák gazdálkodóktól ipari repceolajat vásárolt, majd tovább értékesítették azt úgy, hogy több mint 810 millió forint adót nem fizettek meg. Három embert őrizetbe vettek, két férfit még keresnek.

Overdose tulajdonosa is áfát csalt?

Overdose gazdája előzetes letartóztatásban van! A HVG.hu úgy tudja, hogy az ismert üzletember, Mikóczy Zoltán is a kecskeméti börtönben van. A gyanú szerint társaival együtt több mint egy milliárd forint forgalmi adót csalt el. A dél-alföldi cukoráfa-csalási ügyről hétfőn számoltak be a hatóságok, de az csak mostanra derült ki, hogy az egyik gyanúsított Mikóczy. Az üzletembernek nem először gyűlik meg a baja a hatóságokkal. Romániában a nagyváradi bíróság csődbűntett miatt egy év hét hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Cukorral csaltak 1,2 milliárd áfát

1 milliárd 200 millió forint áfát csalt el egy cukorral kereskedő bűnszervezet. A gyanú szerint egy kiskőrösi és egy akasztói férfi irányította a hálózatot, amely főként külföldről szerzett be kristálycukrot fiktív magyar cégek nevében, amit tovább értékesítettek. A pénzügyőrök csaknem egy éve figyelték a szervezet munkáját, aztán összehangolt akcióban hét megyében, 60 helyszínen lecsaptak. 11 embert már előzetes letartóztatásba helyeztek.

LECSAPTAK: Rabláncon vezették el az áfacsalókat

Villogó Nav-os autók érkeznek a Kecskeméti Járásbíróság elé. Egy akasztói és egy kiskőrösi férfit hoznak, akiket másodpercekkel később már rabláncon és bilincsben kísérnek be az épületbe. A gyanú szerint ők vezetik azt a bűnszervezetet, amely több mint 1,2 milliárd forinttal károsította meg a költségvetést.

Kétmilliárdot csaltak illegális parfümökkel

A Neoton Família egykori billentyűsének fia is gyanusított a milliárdos parfüm csalási ügyben. Akár 20 évet is kaphatnak annak az illegális parfümmel kereskedő bandának a tagjai, amit csaknem két éve füleltek le, és a gyanú szerint több, mint két és fél milliárd forintnyi áfát csaltak el.

Brüsszelben beszélt az állítólagos ezermilliárdos áfacsalásról Horváth András

A volt adóhatósági dolgozót az Európai Zöldek által összehívott korrupcióellenes konferencián hallgatták meg arról, hogyan zajlik Magyarországon a szerinte intézményesített áfacsalás. Horváth András azt mondta: ha az Unió nem változtat a szabályokon, akkor Magyarország egyedül képtelen visszaszorítani az áfa-csalásokat.

Áfacsalás: Krimibe illő körülmények

Megrendezett öngyilkosság, hónapokon át tartó bujkálás, váratlanul előkerült titkos napló. Krimibe illő körülmények között derült fény egy milliárdos áfacsaló hálózatra. A bűnszervezet módszereire ráismert az áfacsalási botrányt kirobbantó Horváth András is. A volt adóellenőr elmondta: a térségben több számlázási láncot is felderített.
 

Házon kívül 14-11-26


szerző:
2014.11.26. 23:40
Házon kívül 14-11-26

Házon kívül: Adóhivatal - Szervezett áfacsalás, rejtőzködő vezetők, dühös adófizetők. Ügyes - A polgármester, akit megtalálnak az uniós támogatások. Siker - A világ végére mentek, hogy jó állást találjanak.

Rabul ejtett milliárdok: a NAV-nál jártunk

Harmincnyolcezer négyzetméternyi hamis és „áfa csalt” termék, bőröndnyi nyugtató és vágyfokozó tabletta, porosodó 100 milliós luxusautó és só-ízű mosópor. Kíváncsi szemeknek láthatatlan dolgok, ahová most bevezetjük Önöket. Tárlatvezetés Csepelen, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal lefoglalt áruk raktárában. 
 

Már egy éve szóltak az aggályaikról

Több mint egy éve jelezte először az Egyesült Államok az Orbán-kormánynak a kitiltáshoz vezető korrupciógyanús ügyeket. Ezek között vannak a trafikpályázatok és az áfacsalások ügyei is. Ez derül ki abból a levélből, amelyet az amerikai nagykövetség adott át a kormánynak a konkrét ügyekkel és dátumokkal.
 

A NAV már Varga előtt beszélt a nyomozásról

Két milliárdos áfacsalásról tett bejelentést a miniszter, miközben már hónapok óta írt róla a sajtó. Varga Mihály még hétfőn egy amerikai cég bejelentése nyomán indult sikeres nyomozással büszkélkedett a parlamentben, pedig az ügy több hónapos történet.
 

Végleg kitilthatják a hat magyart

Ha a trend folytatódik, az Egyesült Államok nem tud együttműködni Magyarországgal, mint Szövetségessel. Ezt mondta hétfőn Andre Goodfriend az Egyesült Államok budapesti ügyvivője. Azt is közölte: hat kormánytisztviselő, vagy a kormány alkalmazásában álló személy nem utazhat be az Egyesült Államokba.
 

Exkluzív interjú Csábi Bettina családjával

Bombaként robban a hír. A boksz világbajnoknőjét, Csábi Bettinát 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték. Férjével együtt nagy értékű áfacsalással gyanúsítják. Ezért Bettina védelméért állt a Fókusz kamerája elé a nő sógora.

Milliárdos áfacsalás disznókkal

Egymilliárd forint áfát csalt el az az ukrán-magyar bűnszervezet, amelyet a napokban számoltak fel.

Kétes ügyletek a Corvin sétányon

Többmilliárdos hűtlen kezelés miatt nyomoztak, eközben áfacsalás gyanújára bukkantak a rendőrök a Corvin sétány megvalósítása kapcsán.

Milliárdos adócsalást lepleztek le

A csalók Törökországból hoztak be ruhát, a bevétel után azonban nem adóztak és az import áfát sem fizették be.

Lecsapott az APEH az áfacsalókra


szerző:
2010.03.23. 13:02
Lecsapott az APEH az áfacsalókra

Majdnem 120 millió forintos adóhiányt tárt fel az APEH egy autópályás alvállalkozó cégnél.

Milliárdos áfacsalást leplezett le a VPOP

A gyanúsított csoport a számlák készítéséhez egy szoftvert használt, melyet "számlagyár"-nak neveztek el.

Félmilliárdos áfacsalás


szerző:
2009.04.14. 14:45
Félmilliárdos áfacsalás

Több mint félmilliárd forint áfát "felejtettek el" befizetni az autókereskedő csalók.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való