KERESÉS search-close

áfa

64 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "áfa"

Nem lesz olcsóbb a szállás, hiába csökkentik az áfáját

A szállodaszövetség elnöke szerint hiába csökkentik a szállásadók áfáját, attól még nem lesz olcsóbb a szállás, mert a béremelésre és korszerűsítésre kell a pénz. Csütörtökön jelentette be a pénzügyminiszter, hogy megfeleznék a szállásadók terhét. Varga Mihály emiatt árcsökkenésre számított.

Az áfa csökkenhet, az árak nem

A Szállodaszövetségnél azt mondják, fejlesztésekre és béremelésekre kell a pénz. Az állami turisztikai ügynökség szerint forgalmi adó csökkentés jöhet, miután csak a SZÉP-kártya forgalom majdnem a duplájára emelkedhet - a cafetéria átszabása után. A Szállodaszövetség szerint átlagosan 2-3%-os drágulásra kell számítani idén.

Magas rangú pénzügyőröket tartóztattak le

2 magas rangú pénzügyőrt tartóztattak le, 13 embert pedig bűnügyi felügyelet alá helyezett csütörtökön a debreceni bíróság. A Terrorelhárítási Központ emberei még kedden vettek őrizetbe 16 vámost, akikre munka közben a beregsurányi, barabási és lónyai határátkelőhelyen csaptak le. A gyanú szerint kenőpénzt fogadtak el az Ukrajna felé tartó, áfa-visszaigénylőktől. 

400 millió forint áfát csalt el egy 16 fős banda

Több, mint 400 millió forint áfát csalt el egy 16 fős észak-magyarországi banda az ügyészség szerint. Betonacéllal üzleteltek, de éveken át nem fizettek forgalmi adót. A nyomozók 50 millió forintnál is több készpénzt, három luxusautót és egy gázpisztolyt is lefoglaltak tőlük.

Adócsökkentés: drágább éttermek

Lenyelték az áfát a vendéglősök. Hiába csökkent 5%-ra az éttermi étkezés áfája, 6%-kal drágultak a vendéglők a KSH friss adatai alapján. A tulajdonosok főleg a rekord magas munkaerőhiányra hivatkoznak, azt mondják, béremelésre kellett a pénz. Ugyanakkor a kereslet is jelentősen nőtt, egy év alatt 10%-kal gyarapodott a vendéglátóhelyek forgalma.

Drágul a hal


szerző:
2018.12.17. 18:21
Drágul a hal

Hiába csökkentették az áfáját, 5-7 százalékkal többe kerül a hal idén karácsonykor, mint tavaly. Ezt a termelők szervezete költségeik növekedésével, a takarmány drágulásával és a minimálbér kötelező emelésével indokolja. A kormány korábban úgy számolt, a halfogyasztás pár év alatt megduplázódhat az adócsökkentés hatására. Egyelőre nagyjából 10 százalékkal több hal fogyott.

Tovább maradhat a lakásáfa

Mégsem szűnik meg jövőre a kedvezményes lakásáfa - legalábbis a kormány ezt javasolja az Országgyűlésnek. 4 évvel tovább, 2023 végig maradna az alacsony, 5%-os kulcs, de kizárólag olyan ingatlanokra járna, amelyekre múlt csütörtökig végleges építési engedélyt szereztek.

Olcsóbb lehet a hal karácsonykor

Várhatóan olcsóbb lesz a hal karácsonykor, mint tavaly, ugyanis csökkentették az áfáját. A halgazdaságokban a héten már elkezdték az őszi lehalászást. A legnépszerűbb még mindig a ponty, de ebből sem esznek eleget a magyarok. Egy tavalyi uniós felmérés szerint halfogyasztásban Magyarország sereghajtó az európai országok között.

Olcsóbb lehet a tartós tej jövőre a boltokban

Olcsóbb lehet a tartós tej jövőre a boltokban, az áfája legalábbis 5 százalékra csökken. Benyújtotta a Pénzügyminisztérium az adótörvények tervezetét a parlamentnek. Ebből az is kiderül, hogy várhatóan többet kell majd fizetni a csokoládékért, és a cukros üdítőkért, mert ezek adója jelentősen, 20 százalékkal nő. De olcsóbb lesz átutalni a rezsiszámlákat.

Adtak vagy nem adtak blokkot a politikus boltjában?

Nem kaptak blokkot Szatmáry Kristóf kereskedelem-politikáért felelős miniszteri biztos családi zöldségesében - ezt állítják a 24.hu újságírói. A fideszes politikus hazugságnak nevezte az állításokat, és azt mondta, csak azért nem tudja bizonyítani saját igazát, mert nem hozhatja nyilvánosságra a biztonsági kamerák felvételeit. Az Együtt politikusa is azt állítja, ő sem kapott blokkot, szerinte Szatmáryék csalnak.

Terméktanács: „Csökkenjen a tartós tej adója!”

Csökkentsék a tartós tejek áfáját is 5 százalékra már áprilistól - ezt kéri a kormánytól a Terméktanács, miután tizedével visszaesett tavaly a tejfogyasztás Magyarországon.

RTLII Híradó 2018-01-02


szerző:
2018.01.02. 21:30

Mi változik 2018-ban?


szerző:
2018.01.01. 18:24
Mi változik 2018-ban?

Mától csökken a hal, az internet, és az éttermi szolgáltatások ÁFÁ-ja, méghozzá 5 százalékra. Több pénz maradhat a lakást kiadóknál, csökken a vállalkozások adóterhelése, nőnek a családi kedvezmények és ingyenes lesz mindenkinek egy nyelvvizsga. Megszűnik viszont az a lehetőség, hogy az alkalmazottaknál a cég készítse el az adóbevallást, és be kell jelenteni a vállalkozások külföldi bankszámláit is.

70 forint is lehet egy tojás

Tovább drágulhat a tojás, karácsonyra akár 70 forint is lehet. Erre számít a Pénzcentrum. Jelenleg 50-60 forintba kerül darabja, ami azt jelenti, hogy az egy évvel ezelőtti árakhoz képest több mint 70 százalékkal drágult, hiába csökkent a tojás ÁFÁ-ja. Ennek oka, hogy egész Európában kevés a tojótyúk, főleg a nyári rovarirtós botrány miatt.

 

Olcsóbb lehet a trappista sajt

A trappista sajt és a felvágottak ÁFÁ-ja is öt százalékra csökkenhet - ezt a földművelésügyi miniszter közölte Híradónkkal, miután a hal és a vad adójának általa kezdeményezett mérsékléséről kérdeztük. Ugyanakkor Fazekas Sándor azt mondta, a tartós tejek kedvezményes ÁFÁ-ját nem támogatja a kormány. Pedig azokat vásárolja az ország nyolcvan százaléka a terméktanács szerint. A szocialisták azt mondják, a miniszter bejelentései bohózatba illenek.

A cégautó és az ÁFA esete


szerző:
2017.01.21. 12:05
A cégautó és az ÁFA esete

Sokak számára nem egyértelmű, hogy a cégautó és az ÁFA hogy függ össze. A cégautó csak a megvásárláskor, tehát a beruházáskor érinti az ÁFA-kört, vagy esetlegesen az üzemeltetéskor és a felmerülő javítási költségekkor is?

Terméktanács: drágul majd a tej

Már idén drágulni fog a friss tej - hiába csökkentették 5%-ra az ÁFÁ-ját - ezt a Terméktanács elnöke közölte Híradónkkal egy sajtótájékoztató után, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium tartott az adócsökkentés hatásairól. A minisztérium államtitkára először azt mondta, az árcsökkenés tartós lesz, később viszont nem zárta ki a drágulást a piaci folyamatok miatt. A Terméktanács egyébként úgy számol, az emberek több mint 80%-a tartós tejet iszik, aminek az ÁFÁ-ja sem csökkent most.

Éjfél után olcsóbb a vacsora

Éjfél után kevesebbet kell fizetni a szilveszteri vacsoráért, ugyanis akkortól 27 helyett már csak 18 százalékos ÁFA terheli a meleg ételeket, és a helyben készített alkoholmentes italokat. Már ha a különbözetet nem nyelik le az éttermek, erre ugyanis a Nógrád Megyei Kereskedelmi kamara elnöke szerint van esély. A kormány bízik abban, hogy érdemben csökkennek az árak.

A banknál kapták el a tolvajokat

Majdnem felvették a lopott pénzt, de a bank előtt elkapták a tolvajokat! Egy magyar cégtulajdonos feljelentést tett, mert az adóhivatalnak 150 millió forint áfát utalt el, de az nem ért oda a NAV-hoz. Az újbudai kapitányság nyomozói kiderítették: a pénzt két olasz férfi saját számlára irányította át. Szerda reggel egy belvárosi bankból akarták a készpénzt felvenni, ott kapták el őket.

Internet-ÁFA: vita az unióval

Ellentétes az európai uniós szabályokkal az internet ÁFÁ-jának 27-ről 18 százalékra csökkentése. Ezt az unió gazdasági biztosa levélben közölte a magyar kormánnyal. A csökkentés januártól lépne életbe. A Fidesz akkor is csökkentené az áfát, ha annak kötelezettségszegési eljárás lesz a vége. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, a kormány megint valami olyantól akarja megvédeni az embereket, ami magától is megoldódik, ugyanis az unió jövőre több lehetőséget adna a tagállamoknak adóügyekben.

Többen támogatnák az ÁFA-csökkentést

A személyi jövedelemadó helyett inkább az ÁFA-t csökkentette volna az emberek kétharmada a Nézőpont Intézet kutatása szerint. A nem nyilvános felmérést az Index szerezte meg. Eszerint a megkérdezettek 62 százaléka nem értett egyet a kormánnyal, amiért nem az ÁFA-t, hanem a személyi jövedelemadót csökkentették januárban. A kormány azt mondja, úgy csökkentik az áfát, ahogy a gazdaság teljesítménye megengedi.

A baromfi, a hal és a tej áfáját is csökkentenék

Olcsóbb baromifhúsról és halról tárgyalnak a termelők a kormánnyal. A Barmofi Terméktanács azt állítja, pánik van az egész ágazatban, mert sokfelé ötödével kevesebb csirkét vásároltak az emberek januárban - a sertéshús ÁFÁ-jának 5 százalékra csökkentése miatt.

Hiába kevesebb az ÁFA, nő az új ingatlanok ára

Máris 5-8 százalékkal drágultak az újépítésű ingatlanok - a Hitelnet szerint. Hiába csökkent egy hónapja az ÁFA, a CSOK iránti felfokozott érdeklődés miatt emelkedtek az árak. Az Otthontérkép kutatása alapján egyelőre a meghirdetett lakások kevesebb mint 7 százalékára lehetne a 10+10 milliós támogatást igénybe venni. Ráadásul, többnyire azok is máshol vannak, mint ahol most új otthont akarnak vásárolni a támogatásokból.

Kitiltási-ügy: egy vádlott, aki kétmilliárdot kért

Kétmilliárd forint kenőpénz kicsalásának kísérlete állhat az amerikai kitiltási botrány hátterében. Ez derült ki az ügyészség pénteki sajtótájékoztatóján. Vádet emeltek egy férfi ellen, aki a gyanú szerint azt ígérte: 2 milliárdért századvéges kapcsolatain keresztül elintézi egy amerikai cégnek, hogy csökkenjen az étolaj áfája.

Rekord: Több, mint 800 gyanúsított

Több mint száznyolcvan gyanúsított, kétezer tanú, ötmilliárd forint értékű csalás - vádemelési javaslattal befejezték a nyomozást a magyar kriminalisztika történetének legnagyobb akciójában. Az egész országot behálózó bűnszervezet ellen 2013-ban kezdték a nyomozást. Munkaerő-kölcsönzéssel foglalkoztak. Sem áfát, sem járulékokat nem fizettek, több ezer embert károsítottak meg.

Vassal csaltak el egymilliárd forint áfát

Egymilliárd forint áfát csalt el egy bűnbanda, fémet hoztak be külföldről, de nem fizettek utána adót, sőt, itthon bruttó áron adták tovább. A szállítást és a papírozást irányító férfira a lakásában törtek rá este a kommandósok. Rajta kívül még 11-en voltak a bűnszervezetben, mindegyiküket kihallgatták a nyomozók, és akár 20 év börtönt is kaphatnak.

Aggódik a kormány a sertéshús ára miatt

Aggódik a kormány, hogy érvényesíti fogják-e a boltokban jövőre a sertéshús áfájának 27-ről 5 százalékra való csökkentését. A Híradó értesülései szerint legalábbis erről tárgyaltak a napokban az érintett szervezetek vezetőivel. A kereskedők azt mondják, ha ők csökkentett áron kapják meg a termelőktől a húst, nem nyelik le az áfát. A sertéshús terméktanács szerint nekik az az érdekük, hogy olcsóbb legyen a hús, de minden termelő maga dönti el, milyen árat alkalmaz. A gazdasági minisztérium abban bízik, a piaci verseny fogja kikényszeríteni, hogy mindenki csökkentse az árakat.

Romániába járnak bevásárolni a magyarok

Már a magyar vásárlókat is csábítják a román hipermarketek. Romániában június elsején minden élelmiszer áfáját 9 százalékra csökkentették, így jóval olcsóbbak lettek az árak. Magyarországon január elsejétől egyedül a sertés áfája csökken majd 5 százalékra, de az ellenzéki LMP szerint ez kevés. A kormány szerint más élelmiszerekre nem tudják kiterjeszteni a kedvezményes adókulcsot.

A baromfihús áfája nem csökken


szerző:
2015.04.24. 18:45
A baromfihús áfája nem csökken

Hiába tiltakoznak a baromfitermelők, a miniszterelnök szerint csak akkor csökkenhet a baromfihús áfája, ha erre a gazdasági növekedés lehetőséget ad. Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta: igazat is ad a termelőknek és a feldolgozóknak, de most csak a sertéshús áfáját csökkentik, mert erre van pénz. A kommunikációért felelős államtitkár szerint az áfacsalások visszaszorítása miatt van szükség a lépésre. A Baromfi Terméktanács vezetője szerint viszont a döntés a külföldi sertéstermelőket támogathatja a hazai baromfitermelők rovására.

A húsok áfáját csak egységesen szabad csökkenteni

Tönkremehetnek a baromfitermelők amiatt, hogy a kormány csak a sertéshús áfáját csökkenti, ezt mondta az RTL Híradónak a baromfi terméktanács vezetője. A pénzügyminisztérium szerint lehet, hogy baromfihúsból több fogy, de miután a sertéshús drágább ezért annak az árát akarták levinni. Az Demokratikus Koalíció szerint viszont inkább az van a döntés hátterében, hogy a Mészáros Lőrincnek - Orbán Viktor jóbarátjának - sertéstelepe van, és nem baromfitelepe.

Tönkremehetnek a baromfitartók


szerző:
2015.04.23. 18:35
Tönkremehetnek a baromfitartók

A baromfi terméktanács vezetője szerint a húsok áfáját csak egységesen szabad csökkenteni. A pénzügyminisztérium szerint lehet, hogy baromfihúsból több fogy, de miután a sertéshús drágább ezért annak az árát akarták levinni. Az Demokratikus Koalíció szerint viszont inkább az van a döntés hátterében, hogy a Mészáros Lőrincnek - Orbán Viktor jóbarátjának - sertéstelepe van, és nem baromfitelepe.

ÁFA: Nem sertésből, csirkéből fogy a legtöbb

16 ezer forinttal több maradhat egy átlagos család pénztárcájában jövőre a sertéshús áfájának csökkentése miatt az RTL Híradó számításai szerint. A Fidesz frakcióvezetője Híradónak azt mondta, azért a disznóhússal kezdik az általános forgalmi adó leszállítását, mert abból vásárolnak a legtöbbet az emberek. A terméktanács, és a Központi Statisztikai Hivatal szerint viszont évek óta baromfiból fogy a legtöbb Magyarországon.

16-ról 15-re csökken az SZJA


szerző:
2015.04.21. 19:00
16-ról 15-re csökken az SZJA

16 százalékról 15 százalékra csökken jövőre a személyi jövedelemadó, és 5 százalékra a sertés tőkehúsok ÁFA-ja. Ezt jelentette be kedden a nemzetgazdasági miniszter, aki a 2016-os költségvetésről tartott sajtótájékoztatót. Varga Mihály azt mondta, nő a gyermekek után járó adókedvezmény is a két gyerekes családoknál. Az ellenzék szerint a tervezett lépések tovább mélyítik a társadalmi rétegek közti különbségeket, mert ismét jobban járnak azok, akik amúgy is jól keresnek.

Előzetes: Csökken a személyi jövedelemadó és az ÁFA

Ezt a nemzetgazdasági miniszter jelentette be. Varga Mihály a 2016-os költségvetés tervezetét ismertette újságírókkal. Jövőre a személyi jövedelemadót 16-ról 15 százalékra mérsékelné a kormány, és azt is javasolja a parlamentnek, hogy a tőkehús áfája 27-ről 5 százalékra csökkenjen. Emelik viszont a gyermekek után járó adókedvezményt a két gyerekes családoknál, havi 2500 forinttal. A részleteket elmondjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Újabb milliárdos ÁFA-csalók buktak le

Drágakövek, házak, luxusautók és több mint félmilliárd forintnyi készpénz, ezt is lefoglalták a rendőrök miután elkaptak egy áfacsaló bandát, akik húskereskedelemmel foglalkoztak.

Áfa- és vámfizetés nélkül nincs karácsonyi ajándék

Egyre többen rendelik meg interneten keresztül, akár külföldről is a karácsonyi ajándékokat, otthonról, kényelmesen, egyetlen kattintással. Nem árt azonban odafigyelni, mert a külföldről rendelt áruk esetében vannak adó- és vámkezelési eljárások, amelyeken át kell esnie a hazánkba érkező csomagoknak.

Áfa- és vámfizetés nélkül nincs karácsonyi ajándék

Legalábbis, ha az Európai Unió területén kívülről postán jön a Jézuska csomagja és az értéke meghaladja a 22 eurót, vagyis körülbelül 7 ezer forintot.

 „Jóval több áfát kellene beszedni”

200-300 milliárd forinttal több ÁFA-t kellene beszedetni az adóhatósággal jövőre, hogy visszaszorítsák az adócsalásokat. Ezt mondta a korrupciós ügyeket kirobbantó volt NAV-os Horváth András, miután az MSZP elnökhelyettesével a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz vonult.

Házon kívül 11-09-27


szerző:
2011.09.27. 23:15
Házon kívül 11-09-27

Házon kívül: Egy lány a drog és a prostitúció fogságában - A 30 éves Krisztina története, aki mára megbánta, hogy sokszor rosszul döntött. Adókalauz: Ennyibe fog kerülni az adóváltozás - Kiszámoljuk, hogyan érinti a pénztárcánkat az áfaemelés, az adójóváírás eltörlése, a szuperbruttó kivezetése. A gazdagok mentsvára a végtörlesztés? - Ami az adósok többségének nem megy, a képviselőknek már annál könnyebb lehet. Tényleg csak a tehetősebbeket segíti a végtörlesztés?

Ismét a rosszul keresők járnak pórul

Jövőre ismét a gyermektelen, az átlagnál kevesebbet keresők lehetnek a vesztesei a személyi jövedelemadó változásoknak.

Drágul az élet


szerző:
2011.09.17. 19:27
Drágul az élet

A legtöbb boltban kapható termék drágul januártól az áfaemelés miatt: ezt mondták szombaton a kereskedők az RTL Híradónak.

100 milliárdos kiesés az áfavisszatérítési ügy miatt

Elmarasztalta Magyarországot az Európai Bíróság az áfavisszatérítési ügyben.

Kell az áfacsökkentés, mint egy falat kenyér?

A liszt és az étolaj majdnem 30 százalékkal, a cukor pedig 10 százalékkal drágább, mint egy éve.

Jövő héttől áfamentes lehet az adományozás

A kormány házszabálytól való eltéréssel, sürgős tárgyalásban javasolja eltörölni a közcélú adományok áfa-kötelezettségét.

Újra áfamentesek lehetnek az adományok

2 éve kell áfát fizetni a cégeknek a tárgyi adományok után, ez most 25 százalék.

360 milliós adócsalást lepleztek le

A Nógrád megyei betéti társaság több mint 2 milliárd forint összegben adott ki számlákat különböző cégeknek.

Interneten hirdetett a számlagyáros

Ígéretük szerint bármilyen számlát elkészítettek, amivel áfát lehetett visszaigényelni.

Mától kevesebb a távhő áfája


szerző:
2010.01.15. 17:00
Mától kevesebb a távhő áfája

Az áfa-csökkentés ugyan január elsejétől érvényes, de csak mostantól hivatalos.

Alig csökken a távhő díja?


szerző:
2009.12.13. 16:55
Alig csökken a távhő díja?

Az áfa-csökkenés hatásának egy részét elviszi a gáz drágulása.

Újabb trükk a gabonapiacon


szerző:
2009.11.09. 08:19
Újabb trükk a gabonapiacon

Többen úgy kötnek üzletet, hogy ne kelljen áfát fizetniük.

Kevés áfát fizetnek be a magyarok

Az uniós tagállamok közül Magyarországon a harmadik legmagasabb a becsült áfa-hiány.

Nem drágulhat a fűtés Székesfehérváron

Határozatot hozott a közgyűlés arról, hogy az áfacsökkentés után nem nőhet a távhő díja.

Bajnai: januártól csökken a távhő áfája

A kormányfő hozzátette: a módosítással 650 ezer család és 2 millió ember jár jól januártól.

Csak realizált bevétel után kelljen adózni!

Ezt szeretné elérni a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége. Az elmaradt fizetések miatt szerintük már sok cég ment csődbe.

Áfakáosz a cukrászdákban


szerző:
2009.07.17. 15:49
Áfakáosz a cukrászdákban

Július eleje óta más a forgalmi adója a felszolgált, és más az elcsomagolt süteménynek.

Változnak az árak és a bérek


szerző:
2009.06.30. 18:07
Változnak az árak és a bérek

Szerdától nő az áfa, emiatt a legtöbb termék ára is emelkedik. Az SZJA-változás miatt viszont nő a legtöbb munkavállaló fizetése.

Egekbe szöknek az árak


szerző:
2009.06.19. 17:16
Egekbe szöknek az árak

Soha nem látott mértékben nő a benzin és a gázolaj ára az ÁFA, valamint a jövedéki adó emelkedése miatt.

Drágább lesz a zöld energia


szerző:
2009.05.10. 18:39
Drágább lesz a zöld energia

A kormány 5 %-kal emeli a megújuló energia általános forgalmi adóját.

Jogtalanul fizettették az áfát


szerző:
2009.04.23. 19:05
Jogtalanul fizettették az áfát

Több tízmilliárdnyi áfát követelhetnek vissza a cégek az adóhatóságtól.

Nem kap kedvezményes áfá-t a hús

Egyelőre nem bővíti a kormány a kedvezményes, 18%-os áfa-kulcsú termékek körét.

Tárgyalnak az adótörvényekről


szerző:
2009.04.21. 12:59
Tárgyalnak az adótörvényekről

Az új kormány leszűkítve ugyan, de azt az adócsomagot javasolja elfogadásra az Országgyűlésnek, amelyet még az előző kormány nyújtott be.

Minden drágul, ha 25 százalék lesz az áfa

A szakértő és a kereskedők azt mondják, nem tudják majd lenyelni az áfa 5 %-os emelését.

Félmilliárdos áfacsalás


szerző:
2009.04.14. 14:45
Félmilliárdos áfacsalás

Több mint félmilliárd forint áfát "felejtettek el" befizetni az autókereskedő csalók.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való