KERESÉS search-close

Önkormányzati bérlakás

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Önkormányzati bérlakás"

Áztatja az üzletét, de mégis segít a szomszédján

Hiába okoz neki kárt, akkor is segít rajta - ezt mondta Híradónknak az a szombathelyi vállalkozó, akinek az üzletét a fölötte lakó áztatja. A 28 éves, gondnokság alatt álló férfi már hatalmas tartozást halmozott fel, és a gázt és a villanyt is kikötötték abban az önkormányzati bérlakásban, ahol él. Kerestük az önkormányzatot, hogyan kezelik a problémát, de adásunkig nem kaptunk választ.

Ausztriából érkezett a segítség

Négy évig élt villany nélkül egy rokkantnyugdíjas férfi egy pécsi önkormányzati bérlakásban. Az áramot maga köttette ki, mert nem tudta volna fizetni a számlákat, és nem akart tartozást felhalmozni. Az önkormányzat és a szolgáltató nem segített. Egy civil szervezet gyűjtést szervezett, hogy visszaköthessék a villanyt. Az esettel Híradónk is foglalkozott, ennek nyomán egy Ausztriában dolgozó ápolónő pótolta ki a még hiányzó összeget. A pénzt vasárnap adták át a férfinak.

11 család kerül utcára


szerző:
2016.02.28. 18:17
11 család kerül utcára

Tizenegy család kerül az utcára Pécsen, mert városrendezés miatt lebontatják a házakat, amelyekben most még az önkormányzati bérlakásaik vannak. Az egyik családnak, már márciusban ki kell költöznie, különben kilakoltatják. A város alpolgármestere szerint a kiköltözésről folyamatosan egyeztetnek a lakókkal. Ők viszont azt mondják, erről nem tudnak.

Amikor a négytagú család négyfelé szakadt

A 12 éves Milán láthatóan sokkban volt, amikor találkoztunk vele. A kisfiút elszakították a családjától, egy otthonban aludt, idegen gyerekek között, és nem vehette fel a saját ruháit, amikor iskolába ment. A családot a múlt héten lakoltatták ki önkormányzati bérlakásukból, mert tartozást halmoztak fel. Az anya ugyanis beteg lett, és akaratuk ellenére, de megcsúsztak a fizetéssel. Moskovics Judit azt a pár órát örökítette meg, amikor a négytagú család négyfelé szakadt.

Nem adja vissza a lakást a polgármester

Nem tervezi, hogy visszaadja önkormányzati bérlakását a jászberényi fideszes polgármester. Mindössze ennyit válaszolt az ellenzéki képviselők kérdésére a közgyűlésen. Szabó Tamás a maga által kiírt pályázaton nyert egy háromgyerekes családdal szemben. Azért, mert több kauciót ígért. Az alulmaradt családapa azt mondta, szerinte sehogyan sem lett volna esélyük nyerni a polgármesterrel szemben.

Saját pályázatán nyert a polgármester

Elértük, de egy kérdésünkre sem válaszolt a jászberényi polgármester, aki egy saját maga által kiírt pályázaton nyert el egy lakást. Már be is költözött, amiről a házbeliek tudnak, de volt olyan utcában lakó, akit meglepett a tőlünk hallott hír. A városvezetőtől az ellenzék azt követeli, adja vissza a lakást, amelyet egy háromgyerekes egészségügyi dolgozó elől vitt el.

TŰZ: Az ereszcsatornáig értek az ablakon kicsapó lángnyelvek

A józsefvárosi utcában recsegtek-ropogtak a gerendák, a kis önkormányzati bérlakás egy pillanat alatt lángba borult. Olyan gyorsan terjedt a tűz, hogy mire az alsó szomszédok kijöttek az épületből, a felettük égő lakásban mindent elborított a lángtenger.
 

Házon kívül 11-04-28


szerző:
2011.04.29. 00:05
Házon kívül 11-04-28

Házon kívül: Biztonságosabbak-e ma a szórakozóhelyek, mint a West Balkán-tragédia előtt? Hogyan dolgozták fel a történteket a fiatalok? Rejtett kamerával és a tragédia túlélőivel indultunk a budapesti éjszakába. - Bánfi Józsefre a múlt héten végrehajtók törték rá az ajtót. Az önkormányzati bérlakások lakóit többé nem védi a kilakoltatási moratórium. Mire számíthat a több száz érintett család? És mi lesz azokkal, akik az utcára kerülnek?

Házon kívül 10-12-02


szerző:
2010.12.02. 23:45
Házon kívül 10-12-02

Házon kívül: Nyugdíjpénztári dilemmák: menni vagy maradni? Hárommillió ember 3000 millió forintja most a tét, és már csak néhány hét maradt a döntésre. Valóságos lakók a fantomlakásokban: felépültek az otthonok, amelyek papíron nem léteznek, mert 10 év alatt sem sikerült rendezni a helyzetüket. Önkormányzati bérlakás helyett önkormányzati bérkocsi: két és fél éve lakik egy anya 5 gyerekével egy kiszuperált cirkuszi lakókocsiban, fűtés és víz nélkül.

Élet egy lepusztult cirkuszi autóban

Önkormányzati bérlakás helyett önkormányzati bérkocsi: két és fél éve lakik egy anya 5 gyerekével egy kiszuperált cirkuszi lakókocsiban, fűtés és víz nélkül.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való