KERESÉS search-close

Ónodi-Szűcs Zoltán

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Ónodi-Szűcs Zoltán"

Üres a Dél-pesti kórház egyik belgyógyászati osztálya, ezt tapasztalta Híradónk stábja, mikor szerda délelőtt ott jártunk. Azok közül, akik maradtak, többen azt mondták, hogy létszámhiány miatt zártak le az osztályt, a kórház szerint viszont csak felújítást végeznek. Az egészségügyi államtitkár szerint ez logikus, hiszen szerinte „a betegek nagy része ilyenkor nyaralni van”. 

Egészségügy: az államtitkár csomagja

Műsorunk kezdete óta mindennél többet foglalkoztunk két témával: az egyik az oktatás, a másik az egészségügy, mert úgy gondoljuk, leginkább ezeknek a gondjai érintik és foglalkoztatják legtöbbünket. Mindkettőre nemzetközileg párját ritkítóan keveset költ Magyarország. Nagyjából fél éve lett államtitkár Ónodi-Szűcs Zoltán, akit azóta hívunk – most eljött.

Nincs elég pénz, orvosok, ápolók mennek el

Egy négy gyerekes orvos-közgazdász fél éve elvállalta az igen csak rövid szavatosságú egészségügyi államtitkárságot. Pedig tudnia kell, hogy nincs elég pénz, orvosok, ápolók mennek el, és nem csak a szánalmas bérek miatt, a kórházak egy részét be kellene zárni, a kulcsszereplő háziorvosok közül majdnem minden második elmúlt 60 éves – miben bízik Ónodi-Szűcs Zoltán?
 

Egészségügy: magán és/vagy állami?

Az állami kórházak ugyan túlterheltek, de mégis vannak szabad kapacitásaik. Azaz, például: üresen állnak műtők, főleg délután és hétvégén. Voltak kezdeményezések arra, hogy kórházak fizetős beteget fogadhassanak olyankor, amikor műtőik egyébként állnak, de tavaly óta törvény tiltja, hogy állami kórház fizetős magyar beteget fogadjon. Vannak persze trükkök, nem is kevés, de ez a szabály.

Az államtitkár szerint nem ígértek béremelést

Korábban több államtitkár is tényként állította a sajtónak, hogy 270 ezer forintra emelik januártól a szakorvosi minimálbért. Ehhez képest az RTL Híradó kérdésére most a jelenlegi egészségügyi államtitkár azt mondta, ők ilyet nem mondtak. Ónodi-Szűcs Zoltán szerint ez csak egy félreértés. Egyébként nem csak az orvosok nem kaptak fizetésemelést, az ápolók sem, pedig nekik is ígértek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való