KERESÉS search-close

Éger István

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Éger István"

Több száz orvos hiányzik a sürgősségi osztályokról

Több száz orvos hiányzik a sürgősségi osztályokról - a Magyar Orvosi Kamara szerint. Éger István elnök azt mondta az RTL Híradónak, hogy sürgősen megoldást kell találni, mert a sürgősségiken dolgozó orvosok annyira leterheltek, hogy folyamatosan hagyják el a pályát. Pénteken felmondott Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi centrumának vezetője, mert szerinte az állapotok már a betegellátást veszélyeztetik.

„Működésképtelen lesz az új törzskarton rendszer”

Működésképtelen lesz az új törzskarton rendszer a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint. Július elejétől minden háziorvosnak egy hosszú kérdéssort kell végigvenni az összes hozzá tartozó beteggel. A törzskarton a családi és saját kórelőzményeken túl arra is kitér például, hogy a betegnek mi a foglalkozása és az iskolai végzettsége.

„Éger közszereplő, tűrnie kell”

Éger István közszereplő ezért tűrnie kell. Ezt mondta az RTL Híradónak az az orvos, aki még márciusban kérte ki a Magyar Orvosi Kamara tagjainak fizetését. Akkor 88 ezer forintot kértek tőle az adatokért, majd etikai vizsgálatot is indítottak ellene. Az Orvosi Kamara elnöke szerint Kunetz Zsombor „hülyeségeket” kérdez és a kamarának kötelessége megkérni ezeknek az árát.

 

Éger: Csak a szerencsén múlik az ellátás

Csak a szerencsén múlik, hogy ki milyen orvosi ellátást kap ma Magyarországon - ezt mondta a Magyar Orvosi Kamara újonnan megválasztott elnöke. Éger István szerint, ha valakinek nincs szerencséje, akkor akár az árokparton is meghalhat ellátás nélkül. Éger szerint annyira sok orvos, ápoló és egészségügyi dolgozó hiányzik a kórházakból és a rendelőkből, ami már veszélyezteti a betegek biztonságát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való