KERESÉS search-close

Állami Számvevőszék

39 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Állami Számvevőszék"

Négy mandátumra számít a Jobbik

Nem szabad hagyni, hogy Orbán Viktor kivezesse Magyarországot az Európai Unióból - ezt mondja a Jobbik Európai Parlamenti listavezetője. Gyöngyösi Márton szerint a Fidesz az Állami Számvevőszék segítségével akarja tönkretenni a pártot. Ennek ellenére bízik abban, hogy négy mandátumot szereznek a választáson. Az RTL minden nagyobb párt listavezetőjétől interjút kért a választások előtt.
A Gyöngyösi Mártonnal készült teljes interjút ide kattintva nézheti meg.

Korlátoznák a képviselők jogait a kormánypártok?

Korlátoznák a képviselők jogait a kormánypártok, ezt állítja a parlamenti ellenzék. Az igazságügyi bizottság ugyanis elfogadott egy állásfoglalást, amely szerint nem minden esetben mehetnek be a képviselők közintézményekbe, mint például decemberben az állami média székházába. A testület kereszténydemokrata elnöke a Híradónak azt mondta: az Állami Számvevőszék elnökének kérésére csak értelmezték a szabályokat, és kimondták: a képviselők nem élhetnek vissza jogaikkal. Azt azonban nem zárta ki, hogy később módosítják a törvényt.

NAV-nyomozás két párt ellen

Már az adóhivatal is nyomoz a Párbeszéd és a Momentum ellen. A kormánypárti Magyar Nemzet írta meg, hogy a két párt gazdálkodása miatt az Állami Számvevőszék feljelentést tett, amelyet az ügyészség a NAV-hoz  továbbított. A két pártnál híradónknak azt mondták: őket még nem értesítették a költségvetési csalás miatt indult eljárásról. A Fidesz szerint ha szabálytalanok voltak, viselniük kell annak következményeit is.

Leváltaná az ÁSZ elnökét a DK

A számvevőszék elnökének leváltását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció. Szerintük Domokos László politikai megrendelést teljesít azzal, hogy szinte valamennyi ellenzéki pártnál szabálytalanságot állapított meg az ÁSZ. Emiatt milliókat kell visszafizetniük. A pártok mindegyike tagadja, hogy szabályt szegtek. Az Állami Számvevőszék visszautasította a DK vádjait.

Újabb százmilliós tiltott támogatást talált az Állami Számvevőszék a Jobbiknál

Az ellenzéki párt összesen 273 millió forinttól eshet el: az összeg felét büntetésként kell befizetniük, a másik felével az állami támogatásukat csökkentik. A Jobbik szerint ez veszélybe sodorja az európai parlamenti kampányukat, és azt mondják, az Állami Számvevőszék a kormány megrendeléseit teljesíti. A szervezet szerint az ellenőrzéseket szigorú, nemzetközi szabályok alapján végzik.

Kilenc párt kampányát vizsgálják

Szabálytalanul használta fel az állami kampánytámogatást a Kétfarkú Kutyapárt - ezt írta jelentéstervezetében az Állami Számvevőszék. A párt saját honlapján hozta nyilvánosságra a dokumentumot. Elismerik, két nappal kicsúsztak a határidőből.

Egy napig bízhattak a pénzben

Egy napig hihette a Párbeszéd és a Momentum, hogy megkapják a nekik járó költségvetési támogatást. Az Állami Számvevőszék ugyanis előbb azt közölte, hogy újra kapnak pénzt az ellenzéki pártok, majd egy nappal később jelezte: ismét felfüggesztik az utalást. Az indoklás szerint azért, mert a két párt nem adta le az elszámolását a törvényes határidőre.

Leállíthatják a Párbeszéd és a Momentum állami támogatását

Felfüggeszthetik két ellenzéki párt, a Párbeszéd és a Momentum állami támogatását - ezt javasolja ugyanis az Állami Számvevőszék abban a nem nyilvános dokumentumban, amit az Index szerzett meg. Az ÁSZ arra hivatkozik, hogy a két pártot nem találta a székhelyükön, ezért nem tudták időben ellenőrizni a kampányköltéseiket. A pártok szerint az ÁSZ a székhelyváltozásukat felhasználva, politikai okokból akarja lehetetlenné tenni őket.

A sürgősségieket ellenőrzi az ÁSZ

A kórházak sürgősségi ellátását vizsgálja az Állami Számvevőszék. Erről elsőként a Magyar Idők írt. Ellenőrzik a minisztériumot, a mentőszolgálatot és az egészségbiztosítót is. AZ RTL Híradóban többször beszámoltunk olyan esetekről, amikor súlyos, akár életveszélyes állapotú betegeknek kellett órákon át a folyosókon várakozni…

Hajléktalanok: ellenőrzés a változás előtt

Az Állami Számvevőszék szerint nem vegzálás, hogy néhány nappal a hajléktalanságot tiltó törvénymódosítás hatályba lépése előtt kezdték el ellenőrizni a hajléktalanokat ellátó civileket. Az egyik érintett szervezetnél azt mondják, szinte biztosra vehető, hogy a vizsgálattal azt akarják kimutatni, hogy rosszul gazdálkodnak.

Csak figyelmeztetést kaptak

Csak figyelmeztetést kapott az Országos Roma Önkormányzat az Állami Számvevőszéktől, miután kiderült, hogy egyetlen pontot sem tartottak be a szabálytalan gazdálkodásuk miatt előírt intézkedési tervből. A roma szervezetnél összesen 1,6 milliárd forintot költöttek el szabálytalanul egy felzárkóztatási programban.

A kórházszövetség tiltakozik

Megdöbbentek a nyilatkozaton és visszautasították a kórházigazgatók, hogy az Állami Számvevőszék elnöke szerint anarchia és botrány jellemezné egyes intézmények működését. Domokos László a Magyar Időknek beszélt arról, hogy az ÁSZ vizsgálata szerint korrupció és felelőtlen gazdálkodás tapasztalható a kórházakban.

Behajtják a bírságot a Jobbikon

Először fordulhat elő, hogy az Állami Számvevőszék felfüggeszti egy párt költségvetési támogatásainak kifizetését. A Jobbiknak néhány napja van, hogy megelőzze ezt.

Súlyos hibákat talált az ÁSZ a Magyar Államkincstárnál

A 2013 és 2015 közötti időszakban nem biztosították az elszámoltathatóságot és az általuk kezelt személyes adatok sem voltak biztonságban. Az Államkincstárat felügyelő Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a hibák nagyrészét már kijavították, a jövőben pedig tovább fokozzák az informatikai rendszer biztonságát.

 

ÁSZ: milliós lehet a kár

Akár milliós is lehet a kár, melyet Gulyás Mártonék okoztak - ezt mondta az Állami Számvevőszék kommunikációs vezetője. A Közös Ország Mozgalom aktivistái szerdán festették le narancs festékkel az ÁSZ épületének falát, így tiltakozva az ellen, hogy szerintük az intézmény a Fidesz érdekeit szolgálja.

Mentőövet dobna a kormány?

Fél éves haladékot és részletfizetést adna a kormány a megbüntetett ellenzéki pártoknak. Ezt a nemzetgazdasági minisztérium közölte. Az ellenzéki pártok szerint mindez nem változtat azon, hogy a bírság jogtalan, ezért arról továbbra sem akarnak senkivel sem egyeztetni.

 

A krumplit nem vizsgálja az ÁSZ

Nem vizsgálja az Állami Számvevőszék, hogy honnan volt az a négy tonna krumpli, amit Rétvári Bence államtitkár osztott ki rászorulóknak. Az MSZP szerint az akcióval megsérthették a párttörvényt: tiltott pártfinanszírozás gyanúja merült fel, ám hiába kértek vizsgálatot, az ÁSZ elutasította a kérést.

RTLII Híradó 2018-01-08


szerző:
2018.01.08. 21:30
Jobbik: megsemmisítik a pártot

15 napon belül be kell fizetnie a Jobbiknak 331 millió forintot a központi költségvetésbe, ezt ma közölte az Állami Számvevőszék. Egyben elutasították a Jobbik érveit, amelyekkel cáfolni próbálták, hogy a plakátkampányuknál tiltott pártfinanszírozás történt.

Előnyös szerződést kötöttek

Megvette, de már vissza is adta a plakáthelyeket a Jobbik Simicska Lajos cégeinek. Ez az az 1100 hely, amelyen plakátkampányt folytatott a Jobbik. Korábban ugyanezeket bérelték, az ÁSZ szerint piaci ár alatt, emiatt több mint 660 millió forintot kell fizetniük.

 

RTLII: Politikai leszámolásnak tartja Vona számvevőszéki vizsgálatot

A Jobbik elnöke erről a Fidesz Lendvai utcai székházánál rendezett tüntetésen beszélt. A fáklyás tiltakozást azért hirdették meg, mert az Állami Számvevőszék 662 millió forintos büntetést szabott ki az ellenzéki pártra. Az ÁSZ szerint ugyanis korábbi kampányukkal megsértették a párttörvényt, mert a piaci árnál olcsóbban béreltek plakáthelyeket Simicska Lajos cégeitől. A tiltakozáson más ellenzéki pártok képviselői is részt vettek.

Ha nem fizetnek, a NAV behajtja

Nincs jogorvoslati lehetősége a pártnak, így ki kell fizetniük azt a 660 millió forintot, amit az Állami Számvevőszék szabott ki, mert piaci ár alatt béreltek plakáthelyeket Simicska Lajos cégeitől.

 

Plakátvita 2.0 – a tét 660 millió forint

December 6-án az Állami Számvevőszék jelentéstervezetet küldött a Jobbiknak, melyben közli: 331 millió forintnyi támogatást fogadtak el szabálytalanul azzal, hogy kedvezményesen vettek igénybe plakáthelyeket, ez a párttörvény szerint tiltott. A háttérben a Simicska-viszály áll.  A Jobbiknál már szerdán arról beszéltek, hogy az Állami Számvevőszék a Fidesz kérésére akarja ellehetetleníteni őket. Ha befizetik a büntetést, akkor veszélyben a 2018-as választási indulásuk, mert jövőre ugyanennyivel kevesebb állami támogatást kapnak. Vagyis a tét 660 millió forint.

Kérdéses, hogy a Jobbik indulni tud-e a válsztásokon

330 millió forint tiltott támogatást fogadott el a Jobbik - állapította meg az Állami Számvevőszék vizsgálata. Mindez a párt plakátkampányához kötődik. A számvevők szerint ugyanis a Jobbik jelentősen listaár alatt jutott plakáthelyekhez, döntően Simicska Lajos cégeitől.

Nyomozás és rendeletmódosítás

Rendkívüli Magyar Közlöny jelent meg, benne egyetlen új szabállyal, ami arról szól, hogy ezentúl csökkenthetik a szabálytalankodó pártok állami támogatását. A rendelet ugyanaznap jelent meg, amikor nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik gazdálkodásával kapcsolatban. Az Állami Számvevőszék szerint ugyanis a párt nem működik együtt az ellenőreivel. A Jobbiknál viszont azt mondják, a számvevőszék egyetlen éjszakát hagyott arra, hogy az idei plakátkampányuk adatait összekészítsék.

Kampány: hallgat a Fidesz

Nem árulja el a Fidesz, hogy valóban hirdetett-e 2010-ben egy cégen keresztül háromszor annyiért, mint amennyit bevallottak az Állami Számvevőszéknek. Az ÁSZ azt közölte: bár törvénytelenséget nem találtak, de 2010-ben csak korlátozottan tudták ellenőrizni a pártok költéseit. A DK szerint visszamenőleges ellenőrzésre lenne szükség.

ÁSZ/Kórházak: Az ÁSZ szivárogtathat?

Az egészségügy roskadozik. Ha a kormány nem is, az Állami Számvevőszék mintha megtalálta volna a bajok egyik eredőjét. Vizsgálatot folytatnak a kórházak gazdálkodásáról. A vizsgálat folyamatban van. Meghökkentő és fölöttébb szokatlan módon a Számvevőszék elnöke egy lapinterjúban ismertette a vizsgálat néhány következtését. Mivel a vizsgálat még nem nyilvános, csak az elnök úr egyes következtetései, meghívtuk műsorunkba, de nincs itt: az Állami Számvevőszék kommunikációs és kapcsolattartási osztályának vezetője azt mondta, hogy folyamatban lévő vizsgálatról nem nyilatkoznak.

ÁSZ: Szabálytalanságok a NAV-nál

Lemondásra szólította fel több ellenzéki párt Vida Ildikót. Az adóhatóság elnökének szerintük azért kell mennie, mert az Állami Számvevőszék szabálytalanságok sorát állapította meg a NAV-nál. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint lehetnek személyi következmények, de ők pont a NAV vezetésétől várják, hogy megtalálják, ki az, aki hibázott.

Jövő évi büdzsé háttérszámítások nélkül?

Domonkos László, az Állami Számvevőszék elnöke több kritikát is megfogalmaz a 2012-es költségvetéssel kapcsolatban.

Visszamenő vizsgálat a Fővárosi Önkormányzatnál

Feljelentést tett az Állami Számvevőszék ismeretlen tettes ellen, a Fővárosi Önkormányzat szerződései miatt.

4-es metró: 21 milliárdos tanácsok

Sokallja a négyes metró építése kapcsán kifizetett tanácsadói díjakat az Állami Számvevőszék.

4-es metró: Messze még a végállomás

A forgalomba helyezés időpontja és a beruházási ráfordítások végleges összege bizonytalan.

Számvevőszékkel fenyegetőző fideszesek?

Számvevőszéki vizsgálattal igyekezne ellehetetleníteni politikai ellenfelét a kónyi fideszes összefogás.

Elfolyó állami milliárdok


szerző:
2010.09.01. 11:59
Elfolyó állami milliárdok

Az ÁSZ állásfoglalása szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 2009-es tevékenységét a koncepciótlanság és az átláthatatlanság jellemezte.

Szétszórják az ország vagyonát

Tucatnyi negatív észrevétel szerepel az Állami Számvevőszék jelentésében.

Vizsgálat a Margit híd ügyében


szerző:
2009.06.24. 12:06
Vizsgálat a Margit híd ügyében

Demszky Gábor kéri a Margit híd felújítási projektjének teljes vizsgálatát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való