Tóth Gabi Facebook-oldalán jelentette be nemrég, hogy egy időre megszünteti privát oldalát, mert besokalt a látottaktól, és a virtuális élet helyett a való életet választja.

Tóth Gabi:

Szerencsére Gabi hivatalos profilja továbbra is aktív, az X-Faktor mentora pedig egy különleges posztot osztott meg követőivel, az énekesnő ugyanis új művészneve miatt rengeteg támadást kapott.

Gabi még novemberben, a Comet 2016-on mutatkozott be vadonatúj formációjával, a Totovával.

Akkor az énekesnő így nyilatkozott a Totova projektről Instagram-oldalán:

 

 

Elkészült az első dal, aminek a címe : Hosszú Idők! Ezt a dalt a párommal írtuk (Molnár Tibivel) Freddie shuman-el és Lotfi Begi hangszerelte! Mindig is fontos volt nekem, hogy a magyar népi hagyományainkat, megőrizzük, életben tartsuk! Én most a zenémen keresztül szeretném vinni tovább azokat az autentikus elemeinket, amire nagyon is büszkének kell lennünk! Legyen az a világ bármely autentikus /népi szokásai, igenis ezeket őriznünk kell a szívünkben, és továbbadni! Ebben a rohanó világban, amiben egyre kissebbnek érzi magát sok ember, szeretném, hogy fellobbanjon az a bizonyos ősi láng bennünk, és erősen menetelhessünk az élet aranyútján! Röviden, tömören ez a mondanivalóm a dalban! A Dalban! Ugyanis meltó helyen debütál ez a projekt! Több év kihagyása után, jelentkeztem a Dal című műsorba! Bekerült a Hosszú Idők, a legjobb 30 dal közé!!! Januárban hallhattok, láthattok amint az eurovízios dalfesztiválra való kijutásért fogok versenyezni, 29 tehetséges előadóval, dallal! Elszánt vagyok, és erősebben hiszek ebben, mint bármikor az életemben, mert tudom, hogy megtaláltam magam, megvan amit nagyon rég kerestem! Képzeljétek el, végig az orrom előtt volt:) úgyhogy tessék nem túl messzire nézelődni, mert sokszor az orrunk előtt van amit keresünk! Köszönöm ezt a csodás fotót Zsolyomi Norbinak! @zsolyomi Köszönöm Elekes Katának a csodás sminket, Flórián Katának a különleges ruhákat, és Sári Katának a hajkoronáimat! Köszönöm Beginek és Freddie Shumanek hogy hisztek bennem, a dalaimban, és hogy segítettetek megvalósítani a régóta dédelgetett álmomat! Drága Schiwim! Embertől nem tanultam annyit mint amennyit tőled! Mint a projektem managerének, köszönöm, hogy önzetlen odaadással segítesz, és hiszel bennem! Induljunk hát meg a Totova úton, mert érzem, hogy csodás dolgok várnak ránk! Köszönöm nektek, drága lelkek, hogy ennyien mellettem vagytok és követtek! Mindent megteszek, hogy méltó lehessek rá! ❤️????????????????????????☀️☀️☀️☀️ #totova #freddieshuman #lotfibegi @kataelekesmakeup @kataflorian @katasari76 #dunatv #adal2017 #adalamitdudolsz

tothgabi (@tothgabi) által közzétett fénykép,

 

Az éppen alkotói szabadságát töltő énekesnőnek azonban nincs nyugta, ugyanis a felvidéki magyarok kérdőre vonták Gabit a Totova név miatt. Bár az énekesnő többször elmesélte a Totova név történetét, úgy tűnik, a felvidékieket ez cseppet sem érdekli.

Gabira még 2010-ben aggatták ezt a nevet, amikor Dunaszerdahelyen lépett fel. Egész egyszerűen Gabit Totovaként konferálták fel a színpadra, és nagyon megtetszett neki ez a név - barátai egyébként már régóta Totovának becézik.

Az X-Faktor egyetlen női mentora egy Facebook bejegyzésben zárta rövidre a történteket, amiben kihangsúlyozza, hogy senkit nem szerett volna megbántani művésznevével.

 

 

 

Forrás: Instagram, Facebook