Rengeteg diéta vagy éppen praktika, tipp terjed az interneten, amibe sokszor a sztárok is beleszaladnak. Most összegyűjtöttük azokat a haszontalan trendeket, amiket már Linda, Alexandra vagy éppen Léda is megbánt már.

Nagyon sokan küzdenek felesleges kilókkal, a fittség hiányával, az állandó maximalizmussal vagy éppen a titokban elmajszolt gyorskajákkal. Ezekre az internet minden bugyra megoldást kínál, azonban jobban tesszük, ha észnél vagyunk: nagyon sokszor rosszul sülnek el az önálló próbálkozások.

 

A post shared by Linda Zimany (@lindazimany) on


Zimány Linda ma már tudatosan foglalkozik testével, rengeteg edzéssel és önmegtartóztatással figyel magára, de régebben még neki is sikerült belefutnia egy fahéjolajos-tekercselős bőrfeszesítő módszerbe… a kórházban kötött ki.

Mezei Léda, a Barátok közt színésznője is a saját feje után ment: egyedül keresgélt a netes edzőprogramok között, azonban azóta ő is rájött, az edzést és a fogyókúrát is csak szakember véleményével szabad elkezdeni.

Nagy Alexandra rengeteg allergiával küzd – sok mindent nem ehetne meg a gyomra miatt –, azonban a színésznő a munka mellett nagyon sokszor nem figyel oda ezekre a szabályokra.

„Sokszor nyúlok gyorsételekhez, de bűntudatom van! Le akarok számolni ezzel minden egyes alkalommal.” – mondta Alexandra.


A legfontosabb gondolat tehát: szakember nélkül semmibe se kezdjünk bele! A hazárdírozás veszélyes tévutakra is vihet mindenkit.

Persze, nehéz nem belefutni ehhez hasonló történetekbe, hiszen nagyon sokan elégedetlenek a testükkel, és mindig a leggyorsabb megoldás után kapnak elsőként.

Az állandó harc a kilók ellen sokszor mást diktálhat – a sztároknak is –, de jobb bevésni az agyunkba: békéljünk meg önmagunkkal, találjuk meg az egészséges testképet magunkban, és csak azután kezdjünk neki az edzés- és diétaterveinkhez.

Kíváncsiak vagytok, mit meséltek a jojó effektussal küzdő sztárok a lelki gondjaikról?

Ki ne hagyd: a mai Reggeliben Gyebnár Csekka mesélt életmódváltásáról!