A világhírű énekesnő hamarosan hozzánk is ellátogat, és mivel ma van a születésnapja, összegyűjtöttünk róla néhány érdekességet. Vajon milyen ízű az énekesnő?

Boldog születésnapot, Lana Del Rey!

Alig két hónap, és itt a Sziget, ahol természetesen kedvenc magyar sztárjaink is imádnak bulizni. Idén pedig élőben is hallhatjuk a nosztalgikus dallamokat duruzsoló Lanát, aki ma ünnepli a 33. születésnapját. De addig is jöjjön pár érdekesség róla!

MŰVÉSZNÉV

Mindenekelőtt feltehetjük a nagy kérdést: mégis honnan jött a Lana Del Rey név? Az énekesnő az egyik legnagyobb kedvence, Lana Turner színésznő előtt tisztelgett. Művésznevének második fele pedig a Ford Del Rey márkájából született meg. Ráadásul spanyol jelentése is van: „a király gyapja”.

ALKOHOLPROBLÉMÁK

Régebben súlyos alkoholproblémákkal küzdött – talán a mai napig is? – amik újból és újból visszatérnek a dalszövegeiben.

MILYEN ÍZŰ LANA DEL REY?

Ha már a dalírásnál tartunk, a Cola című szerzeményének első sora bizonyára sokak számára okoz pironkodást. Vagy éppen kínos meghökkenést? „My pussy tastes like pepsi cola”– mi inkább ezt most nem fordítanánk le…

Boldog születésnapot, Lana Del Rey!

SZÁNDÉKOS POLGÁRPUKKASZTÁS?

Egyik legújabb videóklipje pedig kisebb botrányt is kavart. A The Weeknd-del közös Lust for Life című dal kisfilmjében ugyanis a Hollywood felirat tetejéről ugrik a mélybe. Ez viszont nem csupán a képzelet szüleménye, hiszen 1932-ben Peg Entwistle színésznő pontosan ugyanígy vetett véget az életének. Bár úgy tűnik, nem igazán kavart nagy vihart a dolog, hiszen a lemezt idén Grammy-re is jelölték.

 SZTÁRBARÁTSÁG

Tudtátok, hogy Lana és James Franco évek óta az egyik legjobb barátok? Sőt, arról is pletykáltak, hogy volt köztük valami… Egy biztos: rengeteg időt töltenek együtt, James pedig filmet is szeretne forgatni az énekesnő egyik ötletéből. A színész leginkább az Alkony sugárút című klasszikushoz hasonlította a tervet.

Boldog születésnapot, Lana Del Rey!